Welpen

Voor 7 tot 11 jaar.

Ben jij tussen de 7 en 11 jaar? Vind je het leuk om iedere week iets spannends te doen en leuke dingen te leren, samen met andere kinderen van jouw leeftijd? Kom dan bij de welpen en speel mee in de jungle!

De kinderen van 7 tot 11 jaar spelen in de jungle. Samen met de figuren uit Jungleboek beleven ze de spannendste avonturen. Bij het spelen aan de hand van een thema gebruiken de welpen hun fantasie en dit draagt bij aan de ontwikkeling van kinderen. Dit alles gebeurt onder leiding van deskundige vrijwilligers.

Spelen in thema

De welpen spelen regelmatig in het thema van Jungleboek en beleven allerlei avonturen in de jungle. De welpen identificeren zich met Mowgli of Shanti en spelen in de jungle met hun vrienden Baloe, Bagheera, Rikki Tikki Tavi, Marala en vele anderen. In de jungle is er altijd wat te doen en elk dier heeft zijn of haar eigen wijsheden en favoriete bezigheden. Chil vertelt de welpen bijvoorbeeld alles over kaartlezen en Baloe weet weer veel over de verschillende dierensporen in de jungle. Met Marala spelen de welpen een spel en met Ikki leren ze samenwerken. Aangezien wij een waterscouting vereniging zijn, zijn de welpen ook regelmatig op het water te vinden. Om die reden is het vereist een zwemdiploma te hebben als je bij de welpen komt. Op alles wat de kinderen bij de welpen leren, wordt voortgeborduurd bij de scouts. Dit heet bij Scouting de 'doorlopende leerlijn'.

Insignes

Welpen kunnen insignes verdienen voor het vertonen van bepaalde vaardigheden. Zo zijn er insignes voor basis EHBO, werken met een zakmes, koken, kampvuur bouwen en nog veel meer. Deze vaardigheden en nog vele anderen leren de welpen spelenderwijs aan vanaf het moment dat ze bij de speltak beginnen. Naarmate ze meer ervaren worden mogen de oudste welpen, gidsen en hulp-gidsen genaamd, de leiding wat meer helpen met verschillende taken. Zo worden ze klaargestoomd voor de scouts!